Det är viktigt att Ukraina gör sig tillgängliga för ett avtal med Ryssland nu!

Search more about the article here!

Från olika håll i västländer har det framkommit att samtalen mellan Ukraina och Ryssland ligger på en väldigt högljudd nivå. Något jag känner igen från Zigenarförhandlingar. Det bråkas och skriks. För en utomstående nordeuropé kan det verka läskigt. Men, det är deras tradition! Det ska vara hög och explosiv stämning, annars blir det ingen win/win!

Till skillnader från förhandlingar i Sverige där man möts man i plattityder, skakar hand, diskuterar semestern och sen sätter igång i samförstånd. Mjäkigt, märkligt och tafatt, men en typisk svensk förhandling.

I USA då möts man med attityder först. “Glöm att jag skakar din hand, ditt gamla hönshus”! Sen kommer tuppfajten, “du ska bara veta vem jag är”, sen kommer den “röda tråden” där man raddar upp genom 1. Inledning, 2. Anledning, 3. Orsak, 4. Konsekvens, 5. Behovsanalys, 6. Sammanfattning, 7.Mål! -Enkel matematik.

Det Ukraina behöver göra just nu är att lämna Zigenarpraktikan och sätta sig vid förhandlingsbordet. Jag skulle rekommendera en blandning av Svenska och Amerikanska förhandlingsmodeller där Ukraina ger ett visst avkall på de områden av landet som misskötts under sin regeringstid. Det mot att Ryssland drar tillbaka trupperna, återställer förstörelsen och går in som borgenär för landets suveränitet.

Genom att göra det skyddas Ukraina från Ryskt övertagande och infiltration med toppstyre från andra länder som USA. På det här sättet skulle Ukraina och Ukrainas Regering, för första gången i historien bli helt autonoma!

Det finns inget som säger att Ukraina måste avsäga sig all rätt till de områden som ligger på bordet, men de behöver Rysslands hjälp för att bli en enad nation. Då är avkallet ett väldigt litet pris.

Om Ukraina fortsätter den heroististiska kampen där den uppenbara förlusten är människoliv och vinner, då kommer landet att stå i skuld till Väst och USA för all framtid. Det kommer inte bli något autonomt styre, Regeringen kommer att bli sekundär och vinsten en långdragen förlust utan stopp.

Jag är medveten om att bultande hjärtan tycker jag har fel, men tänk till ett tag. Det är inte “just nu” Ukrainas framtid avgörs. Avgörandet började med Sovjetunionens fall och hittills har det varit en spillra av ett suveränt och välmående land. Vi hjälper inte Ukraina genom fortsatt uppvigling, vi stjälper det!

Men vad som händer med Ukrainas framtid ligger självklart i Zelenskys egna händer. Antingen fortsätter han som offer där tacksamhetsskulden växer, eller så blir han en avgörande förändring för Ukrainas folk.