Politik & Propaganda

Search more about the article here!

Man kan känna spänningen i atmosfären när tidningar slåss om vem som har rätt till sanningen. “Så här vet du om det är fake news”, vilket självklart är en trigger som ska generera tanken “ah, vilken tur att du skyddar mig, du är i alla fall ärlig”! Som exempel Jen Psaki sa “ja vi berättar sanningen, vi erkänner att Ryssland inte lade sig i valet (Trump), så ärliga är vi mot det Amerikanska folket, därför ska ni tro på oss när vi säger det här…”!
Indirekt är det samma beteende. Psaki sa inte det ovan ordagrant. En tidning hänvisar till en media “som verkligen berättar sanningen” (they’re slipping). Och i den median som bara söker bevis mot Rysslands propagandakampanjer, ligger “fakta” kvar med att Russo försökte påverka det Amerikanska valet.

Mitt tips till tidningar är att sluta gissa så mycket, sluta förklara allt som händer ur er synvinkel om ingen frågar vad ni tror och publicera bara information som den kommer in. Ni är leverantörer av nyheter, inte ögonvittnen och ju mer ni försöker stå för sanningen, ju mer er bild fallerar, ju mer ifrågasatta blir ni. Låt människor tänka själva! Var trygga i att knappt en promille av jordens folk vill ha krig och de som vill ha det är redan på plats, på första parkett, i landet eller bakom datorn. När tidningar misstror sina läsares intelligens då blir responsen motsatt!